Jak bude PoE 2 vlastně fungovat?

Pozor - jedná se o obsah přesunutý z původní domény Exiles.cz a některé části se nemusí zobrazovat správně!

Asi největším odhalením na ExileCon bylo oznámení Path of Exile 2 (původně 4.0.0), o tom není pochyb. Ale jak vlastně bude PoE 2 do hry implementováno a znamená to konec PoE 1?

YouTube player

Path of Exile 2 – jak to bude?

Když jsme zhlédli společně s vývojáři trailer pro ještě v tu chvíli expanzi 4.0.0 a na konci se objevilo Path of Exile 2, nejednomu z nás spadla brada až na zem. Trailer je naprosto plný věcí, které předčily naše očekávání. Všechno vypadá naprosto famózně – ať už grafika, či nové mechaniky hry.

Nicméně ihned se objevily tuny otázek, jak to vlastně bude vše fungovat? Znamená to úplně novou hru a PoE 1 „zmizí ze světa“? Přesně na toto se v tomto článku bodově zaměříme a příště si rozebereme nějaké ty detaily!

Dvě kampaně, jedna hra!

Jak již ukázal trailer a napovídá tento nadpis, Path of Exile 2 bude především o tom, že přidá hře zbrusu novou kampaň. Čeká nás 7 nových aktů a čerstvé příběhové zážitky.  Příběh samotný se bude odehrávat 20 let po událostech PoE 1. Původní Path of Exile tedy bude mít pořád své místo, i kdyby jen příběhově. 

S dalším příběhem by dávalo smysl, hrát za „někoho jiného“ – a i na to se můžeme těšit. V uvozovkách je to záměrně, základní postavy budou totiž stejné, nicméně postavy Path of Exile 2 budou mít své vlastní Ascendency oddělené od PoE 1. No a bude jich opět 19 – neznamená to ovšem, že by Ascendency z aktuální hry někam zmizely, pořád tu budou.

Jestli budeme hrát kampaň hry Path of Exile 1 či Path of Exile 2 bude jen na nás. Ve finále se stejně všichni dostaneme do endgame (mapy), který bude pro všechny stejný – jiná bude jen cesta. Znamená to tedy zároveň, že nové skilly, grafické updaty a tak dále uvidíme i v Path of Exile 1 – no není to super?

Path of Exile 1 tedy nikam nemizí

Nejen, že bude Path of Exile 1 dávat smysl příběhově, ale kampaně budou ve hře souběžně a jak bylo zmíněno, bude jen na nás, JAK se budeme chtít dostat do map. Co to ale vlastně znamená? Proč bych měl hrát PoE 1, když bude venku PoE 2? No, dáme si rychlý příklad:

Řekněme, že PoE 2 už je venku a vychází nová liga a jak jsme zvyklí, všechno musíme udělat znovu. Sice můžeme hrát rovnou kampaň Path of Exile 2, nicméně jsme si naplánovali build, který se hodí spíše pro Ascendency z Path of Exile 1. Ta ale bude dostupná pouze v kampani PoE 1 a v kampani PoE 2 jí prostě nezískáme. 

A co moje stash, MTX atd?

Pevně doufáme, že to vše vlastně vyplývá z výše uvedeného, nicméně bychom vás i tak rádi ujistili. Veškeré věci, které máte nyní v Path of Exile budete mít i v Path of Exile 2.


Současné Path of Exile tedy nikam nemizi a nemusíme se vůbec bát nějakého tříštění komunity. Endgame bude pro nás všechny společný, ať už si vybereme jakoukoliv cestu.

Zároveň je přislíbené, že spoustu věcí, kterou jsme viděli v traileru a gameplayi PoE 2 bude postupně dostávat současné PoE ještě před vydáním nové „hry“


Pokud nás chcete podpořit a třeba být i v naší Síni slávy, budeme rádi, když se stanete našimi Patrony.

0 0 votes
Hodnocení článku
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments