Foilnuté unikátky jsou zpět!

Pozor - jedná se o obsah přesunutý z původní domény Exiles.cz a některé části se nemusí zobrazovat správně!

Ne všichni hráči si pamatují ten pocit klikání na zářící bednu s doufáním, že padne pořádná legacy unikátka. Pocit, který nám dopřávaly Reliquary klíče v Legacy lize a Delve. Dobrou zprávou je, že jsou zpět!

Trocha historie

První Reliquary klíče padaly jen a pouze v lize Legacy, tedy verzi hry 2.6.0, která byla vydána na začátku roku 2017. Tyhle klíče byly velice vzácné a otevíraly portál do Ancient Reliquary.

Foiled Aegis Aurora

Po vstupu do portálu jsme se ocitli v místnosti s 1 zářící bednou a to bylo vše. A co z této bedny dropovalo? Z bedny nám padaly speciální verze unikátek, které měly foil vzhled a měly legacy staty. Tedy šlo o verze unikátek se staty tak, jak byly přidány do hry – nehledě na následující nerfy či buffy.

Veškeré itemy měly na drop úplně stejnou „váhu“ a byla to slušná loterie, jelikož vám mohl padnout bezcenný Kaom’s Sign prstýnek, ale také mohlo dropnout Kaom’s Heart s původním statem +1000 to maximum Life.

Další klíče až v Delve

Jak bylo zmíněno výše, Ancient Reliquary Key padaly pouze a jen v Legacy lize, jakmile skončila, už nikdy další nepadl a dochovalo se jen pár kousků na Standardu. S příchodem ligy Delve v roce 2018 nám GGG přineslo obdobu těchto klíčů – tentokrát s názvem Timeworn Reliquary Key.

Nejednalo se o ty samé klíče a máme pocit, že padaly ještě méně než ty původní. Otevíraly portál do Timeworn Reliquary, kde nás čekala stará známá zářivá bednička. Pool itemů, které zde padaly byl daleko větší padaly zde pouze ligové unikátky – tentokrát ale nešlo o „legacy“ itemy a padaly již se staty odpovídající aktuální verzi hry.

Pořád tyto itemy měly ale přes sebe pěkný foil a takto unikátní vzhled třeba na HeadHunteru, který zde mohl padnout, rozhodně stál za to! No a s koncem ligy Delve se už nikdy žádné klíče neobjevily – tedy až do teď.

Vaal Reliquary

V nové lize Ultimatum na nás čekají další takové klíče, tentokrát s názvem Vaal Reliquary Key. Jak již název napovídá, tématika foilnutých unikátech, které budou ve Vaal Reliquary padat, se bude točit kolem civilizace Vaal.

Na oznamovacím streamu bylo zmíněno, že tyto klíče budou ještě raritnější než byly ty z Legacy a Delve, dropnout takový klíč tedy nebude žádná sranda. Odměnou nám však budou jak špatné, tak velice dobré unikátky – dropnout nám z truhly může třeba i Atziri’s Reflection. Velice drahý item, který ve foilnuté verzi bude ještě dražší.

Stejně jako v Delve nám budou z truhly padat unikátky s módy dle aktuální verze hry, bohužel se tedy nedočkáme původních verzí unikátek, což je škoda – trochu jsme doufali třeba v původní Atziri’s Acuity s instantním leechem.

Seznam všech unikátek, které budou pravděpodobně do poolu Vaal tématiky patřit, sepsal na reddit uživatel blvcksvn a můžete ho nalézt zde.


Na kterou unikátku se těšíte ve foilnuté verzi nejvíce? A budete klíče raději prodávat (budou asi pěkně drahé) nebo zkoušet štěstí?

0 0 votes
Hodnocení článku
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
Marco
12. 4. 2021 07:52

Dá se tedy předpokládat, že to bude zase jen sranda na jednu ligu? A poté půjde reliquery klíč z coru?

DJKiller
DJKiller
12. 4. 2021 08:40

Prozatím to tak vždy bylo – osobně bych předpokládal, že i Vaal Reliquary klíče budou mít stejný osud.