Bude Ultimatum součástí Core hry?

Pozor - jedná se o obsah přesunutý z původní domény Exiles.cz a některé části se nemusí zobrazovat správně!

Liga se blíží ke konci a ta další je již za rohem! Právě teď přichází ten pravý čas se bavit o tom, jak se Vám Ultimatum líbilo. Bylo Ultimatum tak skvělé, že se stane součástí Path of Exile? To se dozvíme v dnešním článku.

Nebude!

GGG se rozhodlo, že Ultimatum se v následující lize nepřidá jako core mechanika do Path of Exile. Nicméně myšlenka Ultimata se jim zamlouvá, a tak se může stát, že se do budoucna vrátí. Stejně jako to slibovali se Synthesisem.

Co bude jinak?

V případě, kdyby se Ultimatum vrátilo, bychom se rozhodně dočkali reworku celkové mechaniky. GGG by se primárně zaměřilo na to, aby se nespawnovalo tolik monster a zároveň se muselo více taktizovat. Jak toho docílí? Nechme se překvapit.

Další změnou by pak měly být rewardy. Hlavní odměnou by totiž měly být odměny z Ultimata a ne ze spršky (nebo sprchy?) itemů z pobitých monster.

Obecně si myslíme, že skipnutí Ultimata je dobrá volba. Hra už začíná být různými mechanikami přehlcená a další 8% „liga“ by jistě nepotěšila. Pokud by vám tedy Trialmaster chyběl, jakože nám bude. Běžte si ho ještě užít, dokud můžete.


Pokud už nehrajte, podělte se s námi do komentářů o to, jak se vám Ultimatum líbilo.

0 0 votes
Hodnocení článku
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
Marco
4. 7. 2021 00:06

Mechanicky byla liga v pořádku, Trialmaster byl perfekně napsaný charakter, a inovace „zamrznutí hry“ se mi líbila (Kéž by to přidali jednou i k Zaně a Alvě, popřípadě k Tanovi, Jun, atd…)
Baví mě riskovat všechen loot za vidinou většího zisku. Tohle riskování se mi líbilo v Heistu a líbilo se mi to i těď. Navíc Ultimátum byla celkem výzva. Pamatuji si, že jsem ho v Actech přeskakoval, ne proto, abych se co nerychleji dostal do map, ale protože jsem ho prostě nezvládal. A v červených mapách pak začalo být znova velice smrtící.

Za mě tedy velká škoda… Liga prostě přišla v nesprávný moment a na to doplatila. RNG Boss fightu taky nepomohlo. Pokud se jednou vrátí ve vylepšené formě, budu jen rád 🙂