Přichází masivní PoE expanze Settlers of Kalguur

Už nějakou dobu jsme tu neměli vážně pořádnou expanzi do Path of Exile – Settlers of Kalguur to vše nyní ale dohání. Tato expanze přináší rozsáhlou ligovou mechaniku, vylepšení endgame obsahu, přepracování dvou Ascendancy, nové herní prvky a výrazné změny v balanci hry a – goldy? Pojďme se podívat na detaily.

Settlers of Kalguur

Kalguurští osadníci se snaží vybudovat město Kingsmarch a navázat obchodní vztahy mezi Wraeclastem a jejich domovinou. V této lize se setkáme s postavami známými z ligy Expedition – Dannigem, Rogem, Tujenem a Gwennen, kteří hledají zdroje pro stavbu města.

Získávání zdrojů: Při průzkumu Wraeclastu a v endgame mapách narazíme na různé nerosty jako Crimson Iron, Orichalcum, Petrified Amber a Bismuth. Tyto suroviny jsou chráněny nepřáteli a po jejich poražení je můžete označit k těžbě.

Správa Kingsmarch: Najímání a správa pracovníků je klíčovým prvkem této ligy. Budete muset najímat horníky, farmáře a další odborníky, kteří vám pomohou s výstavbou města. Každý pracovník má své specializace a náklady na mzdu.

A čím, že budeme naše ot… dělníky platit? Goldy! Ty budeme získávat běžným hraním hry a využijeme je napříč mnoha interakcemi v Kingsmarch.

Obchodní trasy: Po vybudování přístavu budete moci obchodovat se zdroji mezi různými přístavy. Obchodníci budou vyjednávat nejlepší ceny a vy budete moci získat specifické odměny podle zaslaných surovin.

Provoz map: Isla z Heist ligy nám pomůže s provozováním map pomocí kalguursky modifikovaných Map Device. Jednoduše najmeme zkušené bojovníky, kteří budou mapy procházet za nás – během toho, co my budeme třeba procházet ty svoje.

Nové a přepracované herní systémy

Ligová mechanika nám přinese také velice zásadní přídavky do hry, u kterých trochu již teď doufáme, že ve hře zůstanou na vždy. Prozatím budou však ale pouze součástí ligy.

Kalguurské kovářské techniky: Dannig nám umožní použít runy na naše vybavení, což přidá speciální efekty známé z unikátních předmětů.

Rekombinace předmětů: Isla přináší zpět oblíbený systém rekombinace známý ze Sentinel ligy, který umožňuje kombinovat dva předměty a doufat v přenos nejlepších modifikátorů.

Trh s měnou: Faustus z Heist ligy umožňuje asynchronní obchodování s měnou a jinými stackovatelnými předměty mezi hráči. Stačí zadat požadovaný kurz a Faustus obchod rád zařídí – tedy za určitý obnost goldů.

Endgame, balance a další změny

Endgame přídavky: Během mapování na vysokých tierech nás čeká návrat starých známých mechanik jako třeba Sentinel nebo les z Affliction ligy. Také nás kromě jiného čeká šestý slot v map device na skaraby a lehké předělávky dalších mechanik jako Delirium, Ritual či Blight.

Přepracování dvou Ascendancy: Gladiator byl předělán – konečně! Přidány byly nové schopnosti zaměřené na bleed, blokování a novou retaliaci. Raider byl nahrazen novou třídou Warden, která se zaměřuje na elementy a tinktury.

Massivní balance změny: Změny v balanci zahrnují úpravy melee schopností, blokování, rage, warcry, bannerů, bleedu a dalších mechanik. Nové base předmětů a modifikátory na předmětech přidávají více možností pro endgame buildy.

QoL změny a přídavky: Mnoho vylepšení zahrnuje automatické aktivování waypointů, zobrazování divination karet na mapě, větší pickup range, velké statické life bary u bossů a další.

Závěrem

Path of Exile: Settlers of Kalguur přináší spoustu nového obsahu a vylepšení, které jsme tak dlouho chtěli. Rozsah expanze je vcelku masivní, a tak není možné všechny informace dostat do jednoho článku. V příštích dnech tedy očekávejte další nášup detailních informací!

5 4 votes
Hodnocení článku
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments