Buildy a návody pro start PoE 3.25 Settlers of Kalguur

Nejste si jistí, jaký build hrát pro start nové ligy v PoE? Jako obvykle vám přinášíme seznam různých build guide a návodů pro perfektní odstartování nové ligy – tentokrát PoE 3.25 Settlers of Kalguur.

Co si vybrat za build?

Upřímně na to dokážete odpovědět pouze vy sami – níže naleznete relativně velké množství buildů, které by měly být na start nové ligy dobré. Některé budou vhodnější pro novější hráče, některé spíše pro veterány. Některé budou trochu experimentální.

Pokud nebude build vhodný pro nové hráče, pokusíme se na to vždy upozornit. To nejdůležitější při výběru bude však váš pocit – „bude mě to bavit?“, když build uvidíte na videu v akci.

Pokud hru začínáte teprve objevovat, buďte s „build guide“ částečně opatrní. Většina těchto návodů na buildy vám nevysvětlí základy hry. Typická build guide je soubor pasivních bodů, skillů a jejich linků a příkladů ideálních itemů.

Většinou vám však taková build guide nevysvětlí, k čemu je třeba Orb of Alteration, že „increased physical damage“ na zbrani neovlivní váš spell, ale je jen pro útoky (attacks) a podobně. V takovém případě je ideální vybírat guide, která obsahuje i nějaký návod na hru samotnou.

Pokud si vyberete více „klasickou“ build guide, doporučíme k ní v tandemu i nějaký návod na hru a průběh příběhem všeobecně. Níže přidáváme několik různých takových návodů.

Lokální tvorba

Playlist průchodu příběhem hry + začátek endgame od DJKillera:

YouTube player

To nejdůležitější pro pochopení Path of Exile od Sterakdaryho:

YouTube player

Playlist návodů pro nováčky od Honzy Prušáka:

YouTube player

Zahraniční tvorba

Průchod hrou od Zizarana s Explosive Arrow Championem. Jde o již relativně starší kousek, ale v principu by měl být stále relevantní. Níže na EA Champa naleznete od Zize i aktuální build guide.

YouTube player

Dalším výborným zdrojem pro nové hráče mohou být i návody na Maxroll či návod na hru od Fezze.


Výběr buildů pro start PoE 3.25 Settlers of Kalguur

Settlers of Kalguur přináší relativně dost balančních změn, především obrovský buff až rework veškerých melee skillů, předělání 2 Ascendency class, totální odrování Detonate Dead a další. Nějakých plošných nerfů všeho možné jsme se však naštěstí nedočkali. V seznamu níže uvidíte tedy dost melee buildů, ale i některé buildy, které můžete znát z předchozích lig.

Ignite build, který používá Frost Blink k bleskovému pohybu po mapě, ignitování nepřátel a zároveň používá Fire Trap pro souboje s bossy. Tento build se velmi dobře scaluje s currencí, kterou do něj zainvestujete.

YouTube player

Na internetech nenajdete lepšího minion build mastera, než je GhazzyTV. Jeho buildy jsou funkční, je jich hodně a taky si každý milovník posluhovačů najde ten build přímo podle své chuti. Níže naleznete minion build tierlist od Ghazzyho a jeho buildy.

Zároveň rovnou přidáváme guidy na další minion buildy od jiných tvůrců.

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player

Velice dobrý build, který může být trochu horší přímo na start, ale velice rychle se rozjede do nezastavitelné podoby. No a pokud máte rádi buildy, do kterých můžete sypat currency a je to na nich poznat, jde o výbornou volbu.

YouTube player
YouTube player

Righteous Fire je velice oblíbeným buildem na start nové ligy již velice dlouho – a toto si tento build drží i přes nedávné nerfy, respektive změny v tom jak funguje. Velkým faktorem pro toto je fakt, že Pohx má pro tento build naprosto šílenou build guide a vlastní „wiki“ na tenhle skill.

YouTube player

Pokud se vám RF líbí, můžete využít guide právě od něj.

Tahle guide sice není ve formě videa, ale pokud jste novější hráči, dá vám všechny informace, které potřebujete. Včetně toho, jak si ideálně nastavit hru.

Nejedná se o typickou „build guide“, kdy dostanete pouze Path of Building s připravenými pasivkami, skilly a gearem, ale o rozsáhlý návod na průchod hrou s tímto buildem.

Fezzovu guide najdete na oficiálním fóru hry nebo přímo na jeho webové stránce věnované této guidě: https://poe-beginner-guide.com/

Máte rádi totemy? V tom případě rozhodně doporučujeme vyzkoušet Stormburst totemy od Tatiantela. Tento build se skvěle osvědčil již několikrát a rozhodně jde o správnou volbu!

YouTube player

Ano, nadpis je v množném – Lightning Strike se se změnami v 3.25 stává opět extrémě populárním buildem. Rychlý mapper a ideální build, do kterého můžete postupně investovat. Níže naleznete několik variant z různých ascendency a od různých tvůrců.

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player

Se změnami Gladiatora, melee a bleedu bylo skoro jasné, že se roztrhne pytel s bleed buildy. Tedy alespoň s těmi, které nejsou Bow Bleed… Níže naleznete vícero různých buildů, které sdílejí to, že jde o bleed. To, jak se ale budou hrát, bude relativně dost rozdílné.

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player

Bow Buildy – Elemental Hit

Máte chuť hrát nějaký build s lukem? Připravte se na to, že ať zvolíte jakýkoliv, bude to primárně mapovací build. Zapomeňte na to, že s lukem v ruce v této hře budete pohodlně zabíjet uber bosse bez nějakých naprosto nesmyslných investic.

Elemental Hit od SnooBAE85

YouTube player

Elemental Hit od Fubguna

YouTube player

Explosive Arrow totemy jsou už několik lig osvědčené a pořád funkční. EA je jedním z top league starter skillů, má však svá ALE.

Je to totem build, je to delayed damage skill – musíte tedy čekat, než se damage udělí. Pokud nemáte rádi tento playstyle, nenechte se napálit a vyberte si raději jiný build.

YouTube player

Ziz má nicméně k tomuto buildu i skvělý návod na hru jako takovou (z předminulé ligy) – pokud jste novější hráči a totemy vás neodrazují – můžete projít celý příběh hry společně s ním.

YouTube player

Ano – možná se vrací meta Melee Slamů, oneshotování bossů a pomalých útoků. Tentokrát ale často bez nutného „piána“, pokud jste ochotni přijít o trochu damage.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Vcelku rychlý build ideální na mapování. To je Wave of Conviction Elementalistka, která využívá Ignite a jeho prolif pro parádní čistku packů monster v mapách. Již několik lig osvědčený build, který ale není kdovíjak tanky.

YouTube player

Dlouhodobě velice dobrý build, pokud vás láká představa házení flašek plných jedu na vaše nepřátelé. Jen vám nesmí vadit, že nebudete mít v ruce žádnou zbraň.

YouTube player
YouTube player

Máte chuť hrát na startu ligy primárně Sanctum a nafarmit tak spoustu currency? Lancův Energy Blade Inquisitor je to pravé pro vás!

YouTube player

Velice silný build používající miny, ať už na bosse, mapování či Sanctum. Hexblast miny nejsou ani tak otravné jako jiné mine buildy. Min-maxování tohoto buildu může být však dražší!

YouTube player

Tenhle build vypadá parádně, ale možná nebude pro každého. Navíc je to build od junga, to znamená, že je velice dobrý, ale je dobré ho následovat vážně dobře a ideálně se do něj nepouštět, pokud jste noví hráči.

YouTube player

Pokud máte chuť se jednoduše točit a nic moc neřešit, tohle je build pro vás!

YouTube player

Toto je build, který může dosáhnout naprosto nesmyslné damage a defensívy – jen to nebude levné. Startovat se ale rozhodně dá, pouze bychom ho nedoporučili novějším hráčům. Pokud máte chuť hrát build, do kterého budete moci sypat currency celou ligu, tohle je pro vás!

YouTube player

Potenciálních startovacích buildů je jako vždy samozřejmě více, obzvláště v této lize. Pro jaký build jste se rozhodli vy? Máte nějaký osvědčený leaguestarter, který jsme nezmínili? Pokud ano, podělte se o něj s námi do komentářů!

5 3 votes
Hodnocení článku
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments